Veelgestelde vragen

Hoe zorgt Allround Nanny dat de nanny echt bij ons gezin past?

Allround Nanny doet de werving en selectie en stelt op basis van jouw voorkeuren een nanny aan je voor. Met deze nanny heb je een kennismakingsgesprek. Als je met haar verder wilt, komt zij een dagdeel kennismaken met je gezin. Als je na de kennismaking van mening bent dat de nanny niet bij jouw gezin past, zoeken wij gewoon verder en stellen we een andere nanny aan je voor. Allround Nanny doet in totaal drie bemiddelingspogingen.

Is een nanny betaalbaar?

Je betaalt de nanny per uur en niet per kind. Ze wordt dus per kind goedkoper. Met een nanny via Allround Nanny, is de kinderopvang vanaf drie kinderen goedkoper dan andere vormen van dagopvang.

Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je situatie. In veel gevallen krijgen gezinnen die een nanny inschakelen gewoon kinderopvangtoeslag. Allround Nanny geeft je vooraf duidelijkheid over de kosten. WIj kunnen rekening houden in de werving als je kinderopvangtoeslag wilt aanvragen. Zelf bemiddelen wij ouders vanaf 1 januari 2024 niet meer in de aanvraag van kinderopvangtoeslag, maar doen wij alleen de werving. Wij kunnen je na een goede match, wel koppelen aan een ander bureau voor de kinderopvangtoeslag aanvraag. 

Wat gebeurt er als mijn kind ziek is?

Ook als je kind ziek is, komt de nanny haar werk doen. Jij kunt gerust naar je werk gaan. Je hoeft geen snipperdag op te nemen.

Hoe komt mijn kind in contact met andere kinderen?

Spelen met andere kinderen is goed voor de sociale ontwikkeling van je kind. Jouw nanny zal daarom actief uitstapjes organiseren waarbij jouw kind in contact komt met andere kinderen. Voor sommige kinderen geldt dat ze graag de hele ochtend samen spelen, voor andere kinderen is een uurtje genoeg. De nanny speelt in op de behoefte van jouw kind.

Wat is het verschil tussen een nanny, een oppas, een gastouder en een au pair?

Een oppas is iemand die zo nu en dan op jouw kids past, terwijl jij weg bent. Er zit geen bemiddelingsbureau tussen en je hebt geen recht op kinderopvangtoeslag. De oppas is niet per se geschoold en ze hoeft geen belasting af te dragen. Het is vrijblijvend.
Een gastouder is een vorm van opvang waarbij kinderen bij iemand thuis worden opgevangen. De gastouder heeft de eigen woning omgebouwd tot kinderopvang. Een gastouder heeft een LRK nummer waarmee kinderopvangtoeslag aangevraagd kan worden.
Een au pair is iemand die bij het gezin in huis woont. Zij komt meestal uit het buitenland en is niet  per se geschoold. Officieel mogen zij maximaal 20 uur per week werken en 4 uur per dag. 
Een nanny is iemand die bij het gezin in huis werkt en soms ook woont. Zij mag maximaal 3 dagen per week bij een gezin werken, tenzij zij in dienst is van het gezin. Een nanny is geschoold, heeft minimaal een MBO niveau 2 diploma, een kinder EHBO diploma en een VOG. 

Kan ik ook een nanny inschakelen voor BSO uren?

Nee, Allround Nanny bemiddelt gezinnen vanaf 2 volle dagen (ongeveer 20 uur) per week. Als uw jongste kind(eren) thuis blijven en de oudste kind(eren) naar school gaan, vangt de nanny natuurlijk ook de oudste kinderen op als zij uit school komen. 

 

 

Onze nanny maakt ons heel vrolijk!

Bekijk de voordelen